JAK JSME PEKLY BUCHTY

Tak dlouho jsem měla chuť na honzovky, až jsem se dozvěděla, že má kamarádka zbožňuje pečení z kynutého těsta. Domluvily jsme se, dovezla jsem povidla a domácí vejce a pustily jsme se do pečení. Dokonce jsme udělaly dva druhy těsta, jedno klasické a jedno rádoby složitější :-) Včetně všeho kynutí a příprav celé pečení zabralo asi čtyři a půl hodiny. Nebylo kam pospíchat, zkrátka jsme byly pečlivé a vše šlo moc hezky :-) Ve výsledku bylo buchtiček 133 :-D Povidlové, makové, marmeládové, výborné! Příště se do nich můžu pustit bez problému sama :-)
Pokud chcete vidět fotky z celého průběhu (a že jich není málo), stačí číst dále :-)


Krásný hrneček a v něm domácí pečený čaj :-)

Zahrádka za oknem vždy potěší :-)












Co vy? Pečete rádi z kynutého? :-)
Krásný den všem!
Zuzka

4 komentáře:

  1. Vyadají teda moc pěkně. Já kynuté těsto moc nemusím, vadí mi kvasnice ale nemohu říci že bych si občas nedala nějakou tu buchtu. Já mám nejraději povidla nebo tvaroh, mák tolik nemusím.

    OdpovědětVymazat
  2. A přitom mák byl z nich asi nejlepší, jen na mě šetřili s mákem... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zato jsme nešetřily s buchtama :-D Příště napravím :-)

      Vymazat

Máte názor? Sem s ním :)