ČAS NA VEČEŘI

Ono se to tváří, že je po obědě ideální čas, abych vám poradila, co můžete dělat k večeři :-D Tak to zkusím :-)
V poslední době je u nás velmi oblíbený pečený hermelín. A když říkám oblíbený, myslím tím, že se ho začínáme přejídat. Vyzkoušejte, je to jednoduché, rychlé a hlavně chutné :-) Pokud jej máte rádi na grilu, tohle je ideální zimní varianta ;-)
Fotky jsou z minulého týdne, teda aspoň myslím, ten čas tak letí...

Budete potřebovat:
Zapékací misky, my ty naše máme z Tesca
Hermelín / Camembert (píše se to tak? :-D ) / jakýkoli podobný sýr
Olivový olej
Česnek
Malou cibuli, nám se na zahrádce povedlo vypěstovat supermalé červené cibulky...ne úmyslně, ale jsou ideální
Sušené bylinky, mohou být i čerstvé, já mám sušený tymián
Koření, nejčastěji dávám trochu ,,Steak 7 pepřů" :-)
Cherry rajčátka

Postup? Trochu oleje dejte do misky, položte na něj rozbalený sýr v celku, pokapejte jej olejem, posypejte kořením, bylinkami, česnek na plátky a cibuli na malá kolečka dejte okolo, na sýr, kam chcete...a rajčátka rozkrojte napůl a také okolo, do pusy, zase kam chcete ;-)
Pečte odkryté na 200°C, kontrolujte a až se sýr nafoukne, máte hotovo :-) Zároveň pozor, ať nepřipálíte vše okolo sýra, kdyžtak uberte teplotu.


Konzumujte přímo z misky, s čerstvým pečivem, pozor, ať si nespálíte jazyk či ruku, miska i sýr jsou sakra horké :-D

Přeji hezký den a dobrou chuť!

Zuzka

2 komentáře:

  1. Chci tlačítko LIKE :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzi, super jedlo. musím si zadovážiť misky na zapekanie. zdravím D. :)

    OdpovědětVymazat

Máte názor? Sem s ním :)