POPRVÉ V ITÁLII: SAN MARINO

Cestou od moře jsme se zastavili v San Marinu,přesněji jsme navštívili jeho historickou část. Fotek moc nemám, strávili jsme tam jen chvíli a upřímně, stále by se na nich opakovalo totéž :D
Zaparkovali jsme dopoledne na parkovišti přímo pod lanovkou, ale měli jsme vážně štěstí, po kroužení po parkovišti se konečně někdo rozhodl odjet, tak jsme si ihned nárokovali jeho místo. Dole pod lanovkou jsme si dali zmrzlinu - vynikající a obrovskou, s příchutí cookies a tiramisu (Italové dávají prostě dva velké kopce jakožto jednu porci a můžete si namíchat dvě příchutě dle libosti), ta tiramisu měla i piškoty! :)

Lanovka nahoru stála zpáteční 4,50 Euro a trvala asi minutu a půl s celkem slušným převýšením. Já jsem v San Marinu nikdy nebyla, takže mě celkem fascinovalo, jaký je to kopec...fakt velký! Všude plno lidí, mimo jiné i velká česko-slovenská skupina. Měli jsme jednoduchý plán, projít hrady a najít karikaturistu. Víte, on si totiž Tom před několika lety dovezl ze SM karikaturu a prostě jsme se rozhodli, že každý z naší čtyřčlenné výpravy ji bude mít. Tak jsme se kochali výhledy a hradbami, jen jsme za celou cestu na žádného umělce nenarazili. Cestou zpět jsme mrkli do pár obchůdků a koupili pár drobností. Spousta prodavačů umí i česky, což nás nepřekvapilo, udělali jsme si předem malý průzkum. Ale je celkem vtipné, když vejdete do obchodu a začnou se vás ptát, odkud jste, vždy v příslušném jazyce vyjmenovávají státy a když přitakáte, spustí :)

Vytoužený pan karikaturista na nás čekal samozřejmě až u vstupu k lanovce. No, čekal je asi silné slovo, stánek tam byl, hudba hrála a chlápek nikde. Postávali jsme tam kolem pěti minut, pak jsme si sedli opodál a čekali, jestli se ukáže. Tlačil nás trochu čas, v podvečer jsme byli očekáváni ve Veroně. Hurá, ukázal se. My jsme se přiřítili, aby nás někdo nepředběhl a snažili jsme se vypadat natěšeně. Jeho reakce taková úplně nebyla, ale nadšení prokázal při každé kresbě :D My s Tomem jsme se dali do společného obrázku, pán nezapomněl na spoustu srdíček a západ slunce a ani na mé pihy. Přestože reakce doma byla, že se mi to nepodobá, Toma myslím vystihl perfektně :D I když se mamka zdráhala, nakonec si taky odvážela velmi povedenou a vtipnou podobiznu. Plán se tedy uskutečnil a mohli jsme vyrazit na sever :)





2 komentáře:

  1. To vyzerá úplne fantasticky. Ďakujem za inšpiráciu ♥ Alexandra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo :) Děkuji za návštěvu :)

      Vymazat

Máte názor? Sem s ním :)