NAZDOBENO

 Tak máme stromeček! Zavedli jsme si takovou tradici, že bude strojit poslední adventní neděli, abychom si ho před Vánoci ještě užili, přeci jen je to kouzelnější...jenže letos, jak všichni víme, je ta neděle až nebezpečně blízko Štědrému dni, tak jsme to trošku pozměnili a teď v neděli jsme se do toho dali. Byla to poslední činnost, završení víkendu, něco, na co jsem se moc těšila a taky jsem si to moc užila :) 
V neděli odpoledne chodíváme hrát volejbal a cestou kolem Mountfieldu jsem sledovala lidi, co si odvážejí stromky na střechách aut. Ty jejich jedle jsou opravdu krásné, tak se kochám pokaždé, ale tentokrát jsem utrousila něco jako ,,ti mají ale velký stromek, jsem zvědavá, jak ho odvezou" a Tom opáčil, že z volejbalu jedeme pro stromek, že už mě nemůže poslouchat. Máme totiž umělý - něco, co jsem nikdy v životě nechtěla. Ale praktické já zvítězilo a letos zůstal umělý. Protože přeci ho hned z toho mrazu nedám do vytopeného domu a já jsem prostě chtěla strojit ten den. A ani stojan nemáme, náš první stromek byl v květináči a když po svátcích uschnul, bylo mi řečeno, že nebudeme každoročně utrácet. Ale dovedla jsem to uhádat, že až budou děti, určitě bude živý :) Takže se mám na co těšit hned dvojnásob :D 
Letos se mi ten stromeček ale jaksi víc líbí, asi to bude těmi čerstvě nasušenými pomeranči, krásně jej oživují :) Každá dekorace měla být původně originál, s láskou vybíraná a ve většině tomu tak je, ale pak zvítězila lenost, jelikož ozdob bylo málo a dokoupily se hvězdičky a kuličky stejného typu ve dvou barvách - ovšem ne v sadě, takže se to s přimhouřenýma očima dá považovat za originály :D. Srdíčka jsou z jednoho krásného, ale poněkud dražšího obchůdku v Brně, na název si nevzpomenu, ale vždycky jsem obdivovala všechny drobnůstky, co měli ve výloze, takže asi dva roky zpět jsme tam vlezli a zjistili, že k našemu "venkovskému" stromečku se vlastně ty krásné skleněné ozdoby moc nehodí a koupili jsme tyto srdíčka, které mám od té doby jako jedny z nejoblíbenějších :) Jednou, až budeme mít tu spoustu peněz, zrekonstruovaným dům a veliký stromek, tak se do obchůdku vrátím (za předpokladu, že za těch sto let tam ještě bude) a ty ozdůbky koupím! Andílka mám z vánočních trhů v Brně, byla to asi první ozdoba, kterou jsme koupili a vůbec mi nevadí, že je jediný skleněný. O dva roky později jsem koupila další čtyři, každý jiný, a podarovala blízkým kamarádkám :)

Jejdanečky, to jsem se nějak rozepsala o jednom stromku :D Tak zbytek zase jindy :)
Ale ještě se musím vyjádřit k poslední fotce - kocour se nám vrátil nějaký pokřápaný, je to venkovní tvor, doma jsme ho mívali občas jen jako kotě, jelikož jsme jej pořídili v zimě, tak jsme si zavzpomínali. Asi má chudák zlomenou packu, tak jsme mu ji obvázali, necháme ji tak přes svátky a budeme doufat, že mu to neublíží ještě více. Taky oko mu pořád slzí a má jej přivřené...Už žere, jak kdyby byl týden o hladu a to je dle mého dobré znamení :) K veterináři nejdeme, u nás to funguje jako nějaká pověra, sotva se kočka začne léčit nebo kastrovat, do půl roku už není...A jak náš děda říká - dřív se to taky vždycky vyvrbilo samo...takže doufáme a opečováváme :) Takže jsem prostě musela zachytit, jak ti naši dva raubíři hezky odpočívali na jednom gauči :) 

Krásný poslední adventní týden! Vánoce jsou již za šest dní! (Teď si všichni vybavme to zděšení v očích Kdovíků, jak tam měli tu velikou tabuli a oznámili rozhlasem, že Vánoce jsou zase o minutu blíž!)





4 komentáře:

  1. Taky máme umělý. I když se mi velké a voňavé stromečky líbí, to vyhazování mi přijde fakt dost líto. Sledovat padající jehličí a jednoho dne, po letech co rostl venku, mu dát sbohem a popelnici.
    Příští rok bych chtěla nový, ale zase umělý. Některé už vážně vypadají jako živé a bude mít aspoň dva metry :)
    Nazdobeno máš hezky, Zuzko, hlavně ta první fotka. Anděl je kráásný.

    Vánoce jsou za pět dnů! :) A zítra za 4... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že je to smutné, ale vždycky si říkám, že když už koupím uřezaný, tak mu tím dám alespoň nějaký účel, stejně by ho uřezali a třeba by si ho pak nikdo kromě mě nevybral... :)
      Děkuji! :)
      Blíží se to hrozně rychle!

      Vymazat
  2. Zuzko, hezky ses rozpovídala o stromečku. Myslím, že nějakou genezi to má v každé rodině. Dřív se hezké živé nedaly pořádně koupit, pak nastala móda umělých. Taky ho máme ve sklepě :o) Pak jsme ho chtěli vyměnit za živý a tu se na odpor postavily děti, teenegeři, že to není ekologické "vyvraždit" každý rok tolik stromků... Něco si přečetly, už nejsou tak radikální. Máme živý, strojit budu v sobotu!
    Původně jsem myslela, že to je zvířecí pohodička, ale teď hladím a foukám na bolístky a tebe zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak uvidíme, jak to s námi a stromečky bude v budoucnu, určitě se o to podělím :)
      Děkuji a kocourka pohladím hned jak přijedu domů :)
      Krásný den!

      Vymazat

Máte názor? Sem s ním :)